Aquesta modalitat de formació professional combina l’activitat formativa impartida en el centre educatiu, amb els aprenentatges que s’adquireixen treballant en una empresa del sector en el que l’estudiant se està formant.

L’alumne/a-aprenent compta amb un tutor en el centro educatiu i un altre en l’empresa, que treballen coordinadament en l’organització, seguiment i avaluació dels seus aprenentatges. Aquesta cooperació ajuda a desenvolupar el potencial professional, aprendre en situacions reals de treball, adquirir experiència i millorar la seva ocupabilitat.

La relació entre el alumne/a-aprenent i l’empresa es formalitza mitjançant un contracte laboral o un acord formatiu (beca), amb alta en la Seguretat Social.

La relació entre l’empresa i el centre educatiu o l’administració educativa, es formalitza en un conveni de col·laboració.

La formació professional Dual apropa més l’estudiant al món del treball, dona a l’empresa un paper més actiu en la formació dels futurs professionals del sector, i facilita als joves l’accés al món laboral.

Per a més informació us podeu adreçar als instituts de formació professional de la ciutat.

  • Guia de Formació Professional
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal