1. Assessora't

2. Elabora el pla d'empresa

 • Aquí tens tota la documentació i les eines que necessites:
Guia per a relalitzar el Pla d'Empresa
Guia per a realitzar el Pla Econòmic i Financer

3. Anima't a emprendre!

Suport a l'empresa

Notícies

 • 10/05/2017

  Els reptes llançats per l’Ajuntament de L’Hospitalet han estat guanyador i finalista de l’Innolab 3

  La fabricació de motxilles per als refugiats és el projecte  guanyador a càrrec del Centre d’Estudis de Formació Professional Núria de Gavà   Els alumnes de l’Institut Provençana de L’Hospitalet han quedat entre els cinc millors
  L’acte final de l’Innolab 3, celebrat ahir dimarts 9 de maig al Citilab de Cornellà, ha tingut com a proposta guanyadora l’elaborada pels estudiants  del Centre d’Estudis de Formació Professional Núria de Gavà per a la fabricació de motxilles perquè els refugiats puguin transportar les seves pertinences.  Aquesta proposta responia a un dels dos reptes llençats per la Regidoria de Turisme i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de L’Hospitalet, a través de l’empresa Gelabert Gestió de Residus per trobar solucions innovadores: “Com podem reciclar centenars de tones de moqueta utilitzada als estands de la Fira de Barcelona?”.

  L’altre repte  municipal —“Com crear un punt de trobada físic i/o virtual, de caràcter permanent entre tots els agents que operen l’economia social i solidària a la ciutat?”— assumit per alumnes de l’Institut Provençana de L’Hospitalet ha quedat entre els cinc projectes finalistes. La seva proposta ha estat la creació del portal “L’Helefound”, que es defineix com una comunitat que pretén transformar l’entorn econòmic i social, per  construir una societat més justa, alhora que desenvolupa iniciatives d’economia social i solidària i impulsa el model cooperatiu en l’àmbit local,  amb la participació de les empreses i de la ciutadania.

  L’acte ha comptat amb la presència de la regidora de Turisme i Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet, Rocío Ramírez, que ha volgut donar suport als alumnes participants.
 • 05/05/2017

  Prop de vuitanta empreses han participat en la Jornada de networking impulsada per l’Ajuntament de L’Hospitalet en el saló Innova Barcelona

  En el marc del projecte NODE L’H, de suport a la indústria local
  La Regidoria de Turisme i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de L’Hospitalet ha organitzat una jornada de networking empresarial, en el marc del projecte NODE L’H: creació d’un entorn territorial per a la innovació, que s’ha celebrat dins l’Innova Barcelona. Saló Internacional de la Innovació, a La Farga de L’Hospitalet.

  En aquesta jornada han participat prop de vuitanta empreses  industrials i de serveis amb l’objectiu de millorar el coneixement mutu, generar noves oportunitats de negoci, crear un entorn que afavoreixi les relacions empresarials de proximitat i, alhora, contribuir a generar un clima de col•laboració intens entre tots els agents de promoció econòmica de la ciutat. Cada participant ha comptat amb una agenda personalitzada d’entrevistes en funció dels seus interessos i de les seves necessitats.

  El networking forma part del programa NODE L’H, que impulsa l’esmentada Regidoria, iniciat el 2016 per tal d’afavorir i donar suport a la indústria en nous processos d’innovació i generar un sistema local d’innovació plurisectorial que connecti més i millor amb agents d’altres territoris. El projecte també s’ha centrat en la millora de les capacitacions dels ciutadans mitjançant la formació en innovació.
 • 28/04/2017

  Gornal Activa  impulsa una sessió  sobre ajuts econòmics per al foment de l’autoocupació

  ”L’H Emprèn” és el projecte  per fomentar l’autoocupació i  millorar l’ocupabilitat de les persones  a l’atur.
  La Regidora de Turisme i Desenvolupament Econòmic, Rocio Ramírez, ha donat la benvinguda a les persones que han assistit avui, divendres 28 d’abril, a Gornal Activa, a la sessió informativa sobre els ajuts  econòmics que atorga l’Ajuntament de L’Hospitalet per al foment de l’autoocupació, en el marc del projecte municipal “L’H Emprèn”.

  Rocio Ramírez ha destacat: “ Gornal Activa és un centre de referència a la ciutat per al món empresarial. Estem treballant perquè sigui finestreta única per a les empreses i persones emprenedores, i alhora incrementar els programes  i la formació a empreses, i a emprenedors i emprenedores”. Ramírez ha apuntat que durant el 2016 es van fer prop d’un miler d’accions d’assessorament a emprenedors que va generar la creació de 70  empreses.

  Durant la sessió s’ha donat informació sobre el projecte “L’H Emprèn”, un programa que compta amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que té com a objectiu l’ increment de l’ocupació per compte propi mitjançant la creació del propi lloc de treball. S’adreça a persones desocupades del municipi de L’Hospitalet i s’estableix una línia d’assignació econòmica pública per al foment de l’autoocupació  de  fins a un màxim de 4.000€ per beneficiari.

Agenda

 • Dimecres, 31 de maig, de 10 a 13h

  Una bona web permet vendre i convèncer. La teva ho és?

  RECULL DIBA 2017
  Veure imatge de Una bona web permet vendre i convèncer. La teva ho és? (nova finestra)
  Activitat formativa que busca donar els coneixements pràctics per a poder gestionar amb eficiència els continguts d’una web.
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)