Notícies

Ocupació

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5  ... 
 • 01/12/2017

  Finalitza el pla d’ocupació de 24 persones amb especials dificultats de reinserció laboral

  Durant 6 mesos han fet feines de manteniment, pintura i neteja en nou equipaments esportius municipals
  L’Ajuntament de L’Hospitalet, a través de l’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació, ha organitzat, avui divendres 1 de desembre, una jornada  amb les 24 persones que han participat en el Pla d’ocupació per a la millora  de l’ocupació 2016-2018 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, dins de la línia d’emergència social; i que finalitzen la seva feina aquest mes de desembre.

  Al llarg del matí s'ha fet una posada en comú amb tots els participants de la feina realitzada, visita i explicació dels diferents serveis d’ocupació  i formació, i s'han projectat imatges del que ha estat  la seva experiència en aquest pla que  s’emmarca en el Pacte Local per a l’Ocupació i  el Desenvolupament  Econòmic de L’Hospitalet 2016-2019  amb la participació de l’Ajuntament de l’Hospitalet, els sindicats CCOO i UGT , i l’AEBALL.

  Els participants són persones d’entre 38 i 52 anys derivades dels serveis socials amb moltes dificultats de reinserció al mercat laboral .  La seva contractació  ha estat de 6 mesos i durant aquest període han realitzat feines en nou equipaments esportius municipals de L’Hospitalet en tres especialitats: manteniment, pintura i neteja.
 • 27/11/2017

  L’Ajuntament signa un conveni de col•laboració amb Aigües de Barcelona i el Centre Cultural  i Esportiu Xaloc de foment de l’ocupació

  Es realitzarà un programa de formació de muntatge i manteniment de xarxes d’aigua   El programa incorpora el compromís de contractació de 6 mesos mínim per al 60% dels participants
  L’alcaldessa, Núria Marín, ha signat avui un conveni de col•laboració amb Aigües de Barcelona i el Centre Cultural i Esportiu Xaloc per a la realització del Programa de formació amb compromís de contracció de muntatge i manteniment de xarxes d’aigua, amb certificat de professionalitat de nivell 2.

  L’acte ha comptat amb els representants d’Aigües de Barcelona, Ignacio María Escudero, i del Centre Cultural i Esportiu Xaloc, Ramon Homs, que han signat aquest conveni, i amb el tinent d’alcaldia de l’Àrea  de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Francesc Belver.

  En el programa, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), hi participen 15 persones seleccionades de col•lectius prioritaris de persones en situació de desocupació:

  • Dones, amb independència dels temps de desocupació
  • Joves menors de 30 anys
  • Persones amb especials dificultats d’inserció al mercat de treball i/o en situació de vulnerabilitat social (persones amb discapacitat, majors de 45 anys, persones aturades de llarga durada)
  • Persones que no cobrin la prestació per desocupació o que no hi tinguin dret
 • 10/11/2017

  L’atur puja un 2,88% aquest mes d’octubre

  La indústria i els serveis són els sectors on més ha crescut
  El mes d’octubre hi ha hagut un augment de l’atur del 2,88%, que es tradueix en 419 aturats més, i això deixa un atur registrat de 14.953 persones amb una taxa de l’11,64%.  Aquesta és la pujada més destacada des de 2013 en termes absoluts. Aquest increment d’aturats es troba per sobre del provincial [1,99%], semblant al de la regió metropolitana de Barcelona [2,14%], i per sota del català [3,67%].

  No obstant això i respecte a l’octubre de l’any passat, l’atur baixa un -11,89% (2.017 aturats), una disminució més pronunciada que la provincial [-10,01%] i la catalana [-9,45%], i que la de la regió metropolitana de Barcelona [-10,06%].

  Quant a activitat l’atur ha augmentat aquest mes gairebé a tots els sectors, llevat de la construcció, amb 16 aturats menys [-1,07%]. La indústria obté 31 aturats més [2,39%]; i el sector terciari, 361 persones més [3,34%]. Hi ha una pujada també entre els aturats sense feina anterior [3,97%], amb 34 persones més.

  Malgrat aquests increments, si es compara amb l’any passat tots els sectors tenen davallades, destacant la construcció [-19,66%] i la indústria [-16,88%], tot i que en termes absoluts la minva més notable es troba als serveis, amb 1.384 aturats menys [-11,02%].
 • 08/11/2017

  L’Ajuntament de L’H obre les inscripcions per al curs de formació de Muntatge i manteniment de xarxes d’aigua

  És un programa del SOC, que es fa amb la col•laboració del Centre Cultural i Esportiu Xaloc i  una empresa del sector

  L’Ajuntament de L’Hospitalet, a través de l’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació,  ha obert la inscripció per al programa de Formació subvencionada del SOC amb compromís de contractació, per a formar 15 persones en l’àmbit de Muntatge i manteniment de xarxes d’aigua.

  Les persones han d’estar en situació d’atur  i ser demandants d’ocupació.
  Es considera col•lectiu prioritari les persones en situació de desocupació amb les
  característiques següents:
  1. Dones, amb independència dels temps de desocupació.
  2. Joves menors de 30 anys.
  3. Persones amb especials dificultats d’inserció al mercat de treball i/o en situació de vulnerabilitat social (persones amb discapacitat, majors de 45 anys, persones aturades de llarga durada).
  4. Persones que no cobrin la prestació per desocupació o que no hi tinguin dret.

  Les persones inscrites, seran convocades a una sessió informativa. Amb les inscripcions rebudes, es realitzarà el procés de selecció, prioritzant el col•lectiu de dones menors de 30 anys. Es valorarà tenir carnet de conduir.

  Per qualsevol informació o aclariment, els telèfons de contacte són: 934 032 528 / 934 032 529 / 934 026 020.

  INSCRIPCIÓ
Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5  ... 
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)