Notícies

Consum

Pàgina de resultats: 1 2 
 • 10/10/2017

  L’OMIC realitzarà tallers de consum a diverses  escoles de L’Hospitalet

  L’objectiu és sensibilitzar la població  jove i els estudiants sobre diversos temes vinculats al consum que els afecten personalment i que tenen relació amb el seu entorn
  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de L’Hospitalet (OMIC) realitzarà  al llarg del curs escolar 2017-18 tallers sobre consum a diferents  escoles de la ciutat, dins el marc del programa Intro de la Regidoria d’Educació, que recull les activitats adreçades a la comunitat educativa.

  L’oferta de l’OMIC a les escoles és molt variada, amb tallers que relacionen el consum amb el medi ambient, l’autoimatge, la publicitat, les marques, les xarxes socials i les compres per internet o el comerç tradicional amb el taller de les botigues.

  Els centres que fins ara han demanat fer tallers de consum durant el curs 2017-2018 són: Escola Bernat Metge, Escola Pau Sans, Escola Joan Maragall, Institut Bisbe Berenguer, Institut Mercè Rodoreda i Centre d’Estudis Joan XXIII.
 • 23/06/2017

  L’OMIC de L’Hospitalet inicia una campanya informativa de bones pràctiques comercials

  Es realitzarà als comerços del barri de Sant Josep
  La Regidoria de Comerç i Drets dels Consumidors de l’Ajuntament de L’Hospitalet, a través de Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), posa en marxa una campanya informativa de bones pràctiques comercials  durant tres dies, - del 26 al 28 de juny -, adreçada a les botigues i els establiments del barri de Sant Josep.

  L’objectiu de la campanya és informar els comerciants sobre els aspectes més destacats quant a l’atenció a les persones consumidores: normativa de preus, fulls de reclamacions o cartells d’informació que han de tenir les botigues, entre d’altres qüestions.

  Aquesta activitat és fruit de la col•laboració entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de L’Hospitalet, en els àmbits de l’atenció a les persones consumidores, i de suport i assessorament al comerç. L’objectiu de la campanya informativa és millorar la informació entre els comerços de la ciutat sobre els drets de les persones consumidores.

  El personal que visitarà els comerços i establiments ha estat designat per la Diputació de Barcelona i farà avaluació en cada cas, mitjançant una enquesta, del grau de compliment de la normativa. Els responsables dels establiments rebran els resultats i se’ls assessorarà en els dubtes que puguin sorgir o en tot allò que calgui millorar.
 • 15/03/2017

  “Molt més que una joguina. Un amic per sempre” és la campanya de l’Ajuntament de L’Hospitalet a l’hora d’adquirir un animal de companyia

  Recomanacions per a l’adquisició, tinença responsable, obligacions i drets dels animals de companyia són els principals eixos de la campanya
  La Unitat de Protecció dels Animals de la Regidoria de Sanitat i Salubritat Pública de l’Ajuntament de L’Hospitalet, amb la col•laboració de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), ha posat en marxa una campanya informativa amb el lema “Molt més que una joguina. Un amic per sempre”, amb què es pretén informar les persones que vulguin adquirir un animal de companyia sobre la responsabilitat que representa el benestar físic i psíquic de l’animal.

  La campanya incideix en diversos aspectes: la reflexió prèvia a l’hora de triar un animal que s’adapti millor a l’estil de vida de cadascuna de les famílies; les opcions que tenen a l’hora d’adquirir l’animal; les recomanacions i  la tinença responsable; les obligacions per part dels propietaris, així com dels drets amb relació als animals de companyia, regulats per l’Ordenança de protecció, control i tinença d’animals a L’Hospitalet.
 • 07/03/2017

  L’OMIC de L’Hospitalet  impulsa una xerrada per a les persones afectades per les clàusules terra

  Ja es poden reclamar a les entitats financeres la devolució dels imports indegudament cobrats


  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), amb el suport de la Diputació de Barcelona, organitza, el proper dimarts, 14 de març, una xerrada-col•loqui,  adreçada a les persones del municipi afectades per les clàusules sòl/terra

  L’activitat tindrà lloc a la sala d’actes del Centre Cultural Tecla Sala (Av. Josep Tarradellas i Joan, 44), de 18 a 20 hores.

  Durant la xerrada es farà una explicació teòrica sobre la tramitació de les reclamacions, a càrrec d’un representat d’associacions de persones consumidores (AICEC-ADICAE) i, un cop finalitzada la seva exposició, s’obrirà un torn de preguntes perquè els participants formulin els seus dubtes que seran resolts públicament per tal que la resposta serveixi a la resta de persones assistents.


  Més informació a través de l’OMIC de L’Hospitalet. Carrer de la Riera de la Creu. 32.
Pàgina de resultats: 1 2 
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)