Notícies

Consum

Pàgina de resultats: 1 2 
 • 28/11/2017

  Jornada sobre hipoteques, crèdit i persones consumidores a L’Hospitalet

  El proper dimecres 29 de novembre, l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (AICEC-ADICAE), organitza, al Centre Cultural Tecla Sala, una jornada per analitzar amb experts de diversos sectors, el present i el futur del mercat del crèdit hipotecari, tenint en compte l’experiència que ha deixat la crisi econòmica.

  Aquesta activitat es realitza amb la col•laboració de l’OMIC de L’Hospitalet i constarà de dues taules de persones expertes que tractaran aspectes relacionats amb l’accés a l’habitatge mitjançant crèdits o préstecs hipotecaris com són: les clàusules abusives, els tipus d’interès vigents, la protecció als consumidors en matèria d’informació hipotecària establerta en el Codi de Consum, la possibilitat d’evitar les execucions hipotecàries mitjançant sistemes alternatius de resolució de conflictes (reestructuració, quitances, dació en pagament) i llei de segona oportunitat.

  La jornada es durà a terme a la Sala Polivalent del Centre Cultural Tecla Sala (Av. Josep Tarradellas, 44) de 17 a 20.30h i la inscripció gratuïta es pot fer a aicec@adicae.net
 • 15/11/2017

  L’OMIC  de L’Hospitalet engega la campanya “A casa, aprofitem bé els aliments”

  Consells  per fer petits ajustos en els hàbits de consum per evitar el malbaratament alimentari a les llars
  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de L’Hospitalet  ha engegat una campanya amb el lema “A casa, aprofitem bé els aliments”, amb l’objectiu de fer una reflexió sobre les conseqüències econòmiques, mediambientals i ètiques que representa el malbaratament alimentari; aportant un seguit de recomanacions bàsiques per aprofitar millor els aliments a la llar.

  La campanya respon a l’aprovació d’una moció al Plenari municipal de L’Hospitalet per prendre iniciatives  per conscienciar la ciutadania d’aquest problema.

  Segons dades de l’Agència Catalana de Residus, del total de residus municipals que es generen a Catalunya, 1,18 milions són fracció orgànica, és a dir, restes de menjar, de les quals 262.000 tones són aliments malbaratats. Això representa el 6,3% del total de residus municipals generats a Catalunya i equival a prop de 35 kg de menjar  malbaratat per ciutadà.
 • 10/10/2017

  L’OMIC realitzarà tallers de consum a diverses  escoles de L’Hospitalet

  L’objectiu és sensibilitzar la població  jove i els estudiants sobre diversos temes vinculats al consum que els afecten personalment i que tenen relació amb el seu entorn
  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de L’Hospitalet (OMIC) realitzarà  al llarg del curs escolar 2017-18 tallers sobre consum a diferents  escoles de la ciutat, dins el marc del programa Intro de la Regidoria d’Educació, que recull les activitats adreçades a la comunitat educativa.

  L’oferta de l’OMIC a les escoles és molt variada, amb tallers que relacionen el consum amb el medi ambient, l’autoimatge, la publicitat, les marques, les xarxes socials i les compres per internet o el comerç tradicional amb el taller de les botigues.

  Els centres que fins ara han demanat fer tallers de consum durant el curs 2017-2018 són: Escola Bernat Metge, Escola Pau Sans, Escola Joan Maragall, Institut Bisbe Berenguer, Institut Mercè Rodoreda i Centre d’Estudis Joan XXIII.
 • 23/06/2017

  L’OMIC de L’Hospitalet inicia una campanya informativa de bones pràctiques comercials

  Es realitzarà als comerços del barri de Sant Josep
  La Regidoria de Comerç i Drets dels Consumidors de l’Ajuntament de L’Hospitalet, a través de Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), posa en marxa una campanya informativa de bones pràctiques comercials  durant tres dies, - del 26 al 28 de juny -, adreçada a les botigues i els establiments del barri de Sant Josep.

  L’objectiu de la campanya és informar els comerciants sobre els aspectes més destacats quant a l’atenció a les persones consumidores: normativa de preus, fulls de reclamacions o cartells d’informació que han de tenir les botigues, entre d’altres qüestions.

  Aquesta activitat és fruit de la col•laboració entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de L’Hospitalet, en els àmbits de l’atenció a les persones consumidores, i de suport i assessorament al comerç. L’objectiu de la campanya informativa és millorar la informació entre els comerços de la ciutat sobre els drets de les persones consumidores.

  El personal que visitarà els comerços i establiments ha estat designat per la Diputació de Barcelona i farà avaluació en cada cas, mitjançant una enquesta, del grau de compliment de la normativa. Els responsables dels establiments rebran els resultats i se’ls assessorarà en els dubtes que puguin sorgir o en tot allò que calgui millorar.
Pàgina de resultats: 1 2 
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)