Notícies

Històric

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5  ... 
 • 16/11/2017

  Es presenta a Gornal Activa l’informe sobre l’estat de la Formació Professional inicial a l’Àrea Metropolitana de Barcelona

  A L’Hospitalet, el curs 2016 2017 va haver una oferta de 68 titulacions d’ensenyament d’FP
  Veure imatge de Es presenta a Gornal Activa l’informe sobre l’estat de la Formació Professional inicial a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (nova finestra)
  Gornal Activa ha acollit avui la presentació de l’estudi “Estat de la Formació Professional inicial a l’Àrea Metropolitana de Barcelona”, realitzat per la Fundació BCN Formació Professional per encàrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

  L’informe aborda indicadors estructurals del sistema de la Formació Professional i del teixit econòmic de l’AMB, de la mobilitat de l’alumnat de l’FP inicial intermunicipal i, a més, s’identifica i detalla els perfils professionals associats a l’FP més buscats.  Aquests perfils s’han detectat i desenvolupat en col•laboració amb els Serveis locals d’ocupació, els centres formatius, els agents socials i les àrees d’Educació i de Promoció Econòmica dels municipis de l’AMB.

  Pel que fa a la ciutat de L’Hospitalet, durant el curs 2016-2107 l’oferta  d’ensenyaments d’Formació Professional va ser de 68 titulacions, de les quals destaquen les  51  titulacions d’FP inicial: 18 de grau mitjà 32 de grau superior i una titulació d’FP bàsica. Cal destacar els sis cicles d’ensenyaments artístics i els dos d’esportius. De programes de Formació i Inserció es van oferir 9 titulacions: 4 programes de Transició  al Treball,  3 programes d’Iniciació Professional i 2 programes de Formació i  Aprenentatge professional.

  Podeu consultar l’informe a: Fundació BCN Formació Professional
 • 15/11/2017

  L’OMIC  de L’Hospitalet engega la campanya “A casa, aprofitem bé els aliments”

  Consells  per fer petits ajustos en els hàbits de consum per evitar el malbaratament alimentari a les llars
  Veure imatge de L’OMIC  de L’Hospitalet engega la campanya “A casa, aprofitem bé els aliments” (nova finestra)
  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de L’Hospitalet  ha engegat una campanya amb el lema “A casa, aprofitem bé els aliments”, amb l’objectiu de fer una reflexió sobre les conseqüències econòmiques, mediambientals i ètiques que representa el malbaratament alimentari; aportant un seguit de recomanacions bàsiques per aprofitar millor els aliments a la llar.

  La campanya respon a l’aprovació d’una moció al Plenari municipal de L’Hospitalet per prendre iniciatives  per conscienciar la ciutadania d’aquest problema.

  Segons dades de l’Agència Catalana de Residus, del total de residus municipals que es generen a Catalunya, 1,18 milions són fracció orgànica, és a dir, restes de menjar, de les quals 262.000 tones són aliments malbaratats. Això representa el 6,3% del total de residus municipals generats a Catalunya i equival a prop de 35 kg de menjar  malbaratat per ciutadà.
 • 10/11/2017

  L’atur puja un 2,88% aquest mes d’octubre

  La indústria i els serveis són els sectors on més ha crescut
  El mes d’octubre hi ha hagut un augment de l’atur del 2,88%, que es tradueix en 419 aturats més, i això deixa un atur registrat de 14.953 persones amb una taxa de l’11,64%.  Aquesta és la pujada més destacada des de 2013 en termes absoluts. Aquest increment d’aturats es troba per sobre del provincial [1,99%], semblant al de la regió metropolitana de Barcelona [2,14%], i per sota del català [3,67%].

  No obstant això i respecte a l’octubre de l’any passat, l’atur baixa un -11,89% (2.017 aturats), una disminució més pronunciada que la provincial [-10,01%] i la catalana [-9,45%], i que la de la regió metropolitana de Barcelona [-10,06%].

  Quant a activitat l’atur ha augmentat aquest mes gairebé a tots els sectors, llevat de la construcció, amb 16 aturats menys [-1,07%]. La indústria obté 31 aturats més [2,39%]; i el sector terciari, 361 persones més [3,34%]. Hi ha una pujada també entre els aturats sense feina anterior [3,97%], amb 34 persones més.

  Malgrat aquests increments, si es compara amb l’any passat tots els sectors tenen davallades, destacant la construcció [-19,66%] i la indústria [-16,88%], tot i que en termes absoluts la minva més notable es troba als serveis, amb 1.384 aturats menys [-11,02%].
 • 10/11/2017

  L’Ajuntament de L’Hospitalet organitza  per quart any consecutiu Mercats al carrer

  Hi haurà comerços al carrer, tallers de gastronomia i actuacions musicals   Es realitzaran els sortejos per premiar els clients que han participat  durant la celebració de la Festa dels Mercats   30 comerços del carrer del Progrés mostraran els projectes de persianes pintades
  Veure imatge de L’Ajuntament de L’Hospitalet organitza  per quart any consecutiu Mercats al carrer (nova finestra)
  Dissabte, 11 de novembre, l’Ajuntament de L’Hospitalet, a través de la Regidoria de Comerç i Drets dels Consumidors,  organitza  Mercats al carrer. Per quart  any consecutiu els comerços  sortiran novament al carrer i ompliran l’espai de la plaça del Mercat de Collblanc, en una jornada festiva, lúdica, musical i gastronòmica. Les activitats s’iniciaran a les deu del matí i finalitzaran a les nou de la nit.

  Durant la jornada s’han organitzat diverses activitats: entre les més destacades, la Gastroaula, on els alumnes i professors del Centre de Formació d’Hostaleria  municipal faran tallers d’aperitius i còctels:

  D’11 a 12 h: Aperitiu mar i muntanya i còctel Negroni
  De 12 a 14 h: Delícies de pollastre arrebossades amb cereals i còctel Manhattan
  De 13 a 14 h: Mandonguilles de llenties i còctel Americà
  De 16.30 a 17.30 h: Aperitiu mar i muntanya amb maridatge de vi blanc
  De 17.30 a 18.30 h: Delícies de pollastre arrebossades amb cereals i maridatge amb vi blanc
  De 18.30 a 19.30 h: Còctels de tarda i mojito

  També entre les 10 i les 14 h, i les 16.30 i les 19.30 h, s’oferiran  cinc tallers i demostracions a l’Aula de Mercats amb la participació de paradistes de diferents mercats de la ciutat:

  D’11 a 12 h: “L’aviram: races i criança”, a càrrec de Quim Codina Aparicio, d’Aviram i Ous Codina Aparici


  De 12 a 13 h: Gaudeix del món del formatges, a càrrec de Neus Planes Hernández, de Planes Ibèrics
  De 13 a 14 h: “Els sucs, bellesa i salut a l’abast de tothom”, a càrrec de Dolors Villanueva Mascarell, de Fruites i Verdures Villanueva
  De 17 a 18 h: “Els menuts”, a càrrec d’Alícia Serles, de Menuts Eduard Gavaldà
  De 18 a 19 h: “Introducció a les teràpies alternatives”, a càrrec de M. Dolores López, de Maire.
Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5  ... 
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)