Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Big data per emprendre. No et perdis cap oportunitat de negoci amb eines gratuïtes

Veure imatge de Big data per emprendre. No et perdis cap oportunitat de negoci amb eines gratuïtes (nova finestra)
del 26 al 28 d'octubre
Hora: 10
Data inici inscripció: 29/09/2021
Data fi inscripció: 26/10/2021
Duració aprox.:4 hores
Tipus d'entrada: Inscripció prèvia
Organitzadors: 
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Punts d'inscripció/venda:

Inscripcions Online

Lloc: 

Gornal Activa Online

Formació que et permetrà identificar, per mitjà del Big Data i les dades obertes, les oportunitats de negoci que es poden generar dins del gran volum de dades accessibles a través d’Internet. També et dotarà de pautes metodològiques i aprendràs l’ús d'eines i programari open source que et permetin obtenir informació de manera senzilla, automàtica i sense cost o a un cost molt baix.

Els continguts es treballaran en 2 sessions:

Sessió 1:

· Objectiu:

- Identificar què és i quines son les oportunitats del Big Data i les Dades Obertes per les persones emprenedores, identificar quines son les fonts
d’informació clau disponibles per l’entorn concret del negoci, seleccionar les més adients i a gestionar l’accés als recursos d’informació disponibles.

· Contingut:

- Big Data I Dades Obertes, què són i com se li pot treure profit.
- Recursos d’informació de l’entorn competitiu (empresarial, financer, sectorial i de mercats, científic i tecnològic, patents i marques, subvencions, concursos públics,etc.).
- Eines i estratègia per vigilar oportunitats i amenaces de l’entorn competitiu (paraules clau, cercadors temàtics, base de dades, alertes, etc.).

Sessió 2:

· Objectiu:

- Identificar, entendre i practicar les diferents eines i metodologies per monitorar i capturar de manera automàtica les informacions rellevants de l’entorn amb recursos opensource gratuïts o de baix cost, i a utilitzar-les per identificar qualsevol oportunitat o amenaça que aparegui en el seu entorn competitiu.

· Contingut:

- Captura totes les informacions que t’interessen. Eines opensource de captura de dades automàtiques (RSS, alertes, watchers, etc.).
- Processa i analitza oportunitats i amenaces. Eines opensource de processat i anàlisi de dades automàtiques (quadres de comandament, processat automàtic d’informacions, potions, etc.).
- Sintetitza, difon i extreu valor de la vigilància. Eines opensource de síntesi i distribució d’informacions (generació de butlletins, intranets, portals, triggering, etc.).

Tant en la sessió 1 com en la sessió 2 de l'activitat es combinarà el coneixement de la metodologia i les diferents eines, amb la pràctica in situ per l'aplicació als casos e interessos a vigilar de l’entorn concret de cada empresa.

Inscripció Online

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal