Operacions bàsiques de restaurant i bar (nivell 1) [HOTR0208]  

Competència general

Assistir en el servei i preparar i presentar begudes senzilles i menjars ràpids, executant i aplicant-hi operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d'aliments i begudes. 

Àmbit professional
 
Desenvolupa la seva activitat professional, com auxiliar o ajudant, tant en grans com en mitjanes, petites i micro empreses de restauració, bars i cafeteries. En els petits establiments pot desenvolupar la seva activitat amb certa autonomia.
 
Sectors productius
 
Inclou empreses de característiques molt diverses per nombre de treballadors i serveis oferts (bars de copes, restaurants de col.lectivitats, hotels de gran cadena...).
 
Aquesta qualificació s'ubica, principalment, en sectors i subsectors productius i de prestació de serveis en els quals es desenvolupen processos d'elaboració i servei d'aliments i begudes, com seria el sector d'hostaleria i, en el seu marc, els subsectors d'hostaleria i restauració (tradicional, evolutiva i col·lectiva).
 
Ocupacions o llocs de treball relacionats
 
  • Ajudant/a de cambrer/a

  • Ajudant/a d'economat i magatzem

  • Empleat/da de petit establiment de restauració
     

Centres on s'imparteix

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)