Sumilleria (nivell 3) [HOTR0209]  

Competència general

Tastar vins, altres begudes i productes selectes propis de sumilleria, dissenyant la seva oferta, gestionar la conservació dels vins i realitzar el seu servei especialitzat, assessorant al client sobre l'harmonia entre vins i plats i, comunicar-se a una llengua estrangera si procedeix, integrant-se en l'equip de l'establiment i actuant sota normes de seguretat, higiene i protecció ambiental.

Àmbit professional
 
Desenvolupa la seva activitat en grans, mitjanes i petites empreses de restauració habitualment del sector privat i sota la dependència d'un superior jeràrquic. També pot desenvolupar la seva activitat professional en l'àmbit del comerç de vins i altres begudes, ja sigui en la venda directa, la distribució o l'assessoria.
 
Sectors productius
 
Aquesta qualificació s'ubica principalment en el sector de la restauració i en menor mesura en el de comerç de begudes i d'elaboració de vins.

 
Ocupacions o llocs de treball relacionats
 
  • Cap de menjador o mestre de sala

  • Cap de servei de vins

  • Consultor/a de begudes

  • Responsable de compres de begudes

  • Sumiller

  • Venedor/a especialitzat/da en begudes i delicadeses

Centres on s'imparteix

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)