Notícies

Detall notícia

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp
06/06/2018
Ocupació

Joves per l’Ocupació insereix el 20% dels usuaris al mercat laboral i n’aconsegueix tornar el 75% als estudis

El programa persegueix la inserció en el mercat laboral o el retorn al sistema educatiu de joves que havien abandonat l’entorn acadèmic
Joves per l'OcupacióVeure imatge de Joves per l'Ocupació (nova finestra)
Ja hi ha xifres de balanç del programa Joves per l’Ocupació 2016-2018, que ha gestionat l’Ajuntament per mitjà de l’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació. Dels 60 joves que hi han participat, entre desembre del 2016 i març del 2018, un 20% han acabat entrant directament al mercat laboral. Els resultats del programa, però, van molt més enllà d’aquest objectiu.

Un 82% dels participants han assolit el certificat d’aprofitament en alguna de les accions formatives del pla, consistents en formació professional d’auxiliar administratiu, de magatzem i comerç, de cuina, i de restaurant i bar. Cal tenir en compte, en aquest sentit, que tots els joves participants abans d’entrar en el programa venien d’haver abandonat el sistema educatiu o no havien prosseguit els estudis post obligatoris.

El 50% dels joves usuaris del pla ha realitzat pràctiques formatives en entorn laboral no productiu i, quant a la inserció formativa, un 75% dels joves que hi han participat han retornat al sistema educatiu per prosseguir els seus estudis i assolir l’ESO o cursar un cicle formatiu de grau mig (CFGM).

Joves per l’ocupació és un programa que alterna formació i treball. Així, combina accions d’orientació, seguiment individual i formació amb l’adquisició d’experiència professional en empreses. Aquesta dinàmica pretén estimular la formació o l’aprenentatge de persones joves que han abandonat el sistema educatiu a partir del contacte amb el món de l’empresa.

El principal objectiu del programa Joves per l’Ocupació és que aquesta combinació d’actuacions integrades acabi conduint a la inserció laboral en empreses o al retorn als estudis.

Aquest programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)