Notícies

Detall notícia

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp
27/11/2017
Formació i ocupació

L’Ajuntament signa un conveni de col•laboració amb Aigües de Barcelona i el Centre Cultural  i Esportiu Xaloc de foment de l’ocupació

Es realitzarà un programa de formació de muntatge i manteniment de xarxes d’aigua   El programa incorpora el compromís de contractació de 6 mesos mínim per al 60% dels participants


 

L’alcaldessa, Núria Marín, ha signat avui un conveni de col•laboració amb Aigües de Barcelona i el Centre Cultural i Esportiu Xaloc per a la realització del Programa de formació amb compromís de contracció de muntatge i manteniment de xarxes d’aigua, amb certificat de professionalitat de nivell 2.

L’acte ha comptat amb els representants d’Aigües de Barcelona, Ignacio María Escudero, i del Centre Cultural i Esportiu Xaloc, Ramon Homs, que han signat aquest conveni, i amb el tinent d’alcaldia de l’Àrea  de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Francesc Belver.

En el programa, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), hi participen 15 persones seleccionades de col•lectius prioritaris de persones en situació de desocupació:

• Dones, amb independència dels temps de desocupació
• Joves menors de 30 anys
• Persones amb especials dificultats d’inserció al mercat de treball i/o en situació de vulnerabilitat social (persones amb discapacitat, majors de 45 anys, persones aturades de llarga durada)
• Persones que no cobrin la prestació per desocupació o que no hi tinguin dret

L’alcaldessa considera molt important l’aposta que fa aquest conveni per integrar la dona en un sector fins ara molt masculinitzat i ha destacat la suma d’esforços entre diferents actors és garantia d’èxit. “El conveni que signem avui posa en evidència que per avançar en formació i en ocupació, l’administració pública, els centres de formació i les empreses han de treballar plegats. Aquesta és la fórmula per avançar”.La formació es farà al Centre Cultural i Esportiu Xaloc, i consta de 460 hores  amb 80 hores de pràctiques en empreses. Per la seva part, la societat Aigües de Barcelona assumirà el compromís de contracció per un període de 6 mesos mínim del 60% dels alumnes que superin el programa.

El programa s’iniciarà aquest mes de desembre i finalitzarà l’octubre de 2018.

El conveni dóna compliment a un dels objectius del Pla d’Actuació Municipal 2016-19 de generar oportunitats d’ocupació de qualitat, mitjançant la potenciació dels serveis d’orientació i atenció personalitzada, informació i la formació professional per a l’ocupació; i impulsar programes i projectes per al foment de l’ocupació i la formació ocupacional.
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)