Notícies

Detall notícia

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp
18/09/2018
Economia social i solidària

Gornal Activa inicia un cicle de formació per a organitzacions de l’economia social i solidària

El nou bloc formatiu és part del projecte Consolidant l’Economia Social i Solidària a L’Hospitalet.
Veure imatge de ESS (nova finestra)
L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Turisme i Desenvolupament Econòmic, posa en marxa avui un nou bloc de sessions formatives amb la finalitat de buscar la consolidació del sector de l’economia social i solidària a la ciutat.
En concret, les quatre formacions d’aquest nou bloc són ‘Economia social i cooperativisme’ (18 de setembre), ‘Canvas Business Model’ (2 d’octubre), ‘La innovació social’ (9 d’octubre) i ‘Noves oportunitats de mercat’ (16 d’ octubre). Les inscripcions en línia ja estan obertes al web www.dinamitzaciolocallh.cat. Les sessions van adreçades a organitzacions de l’economia social i solidària (ESS) i del tercer sector, però també al públic en general.
Executada ja la primera part del programa formatiu, on es feia una introducció genèrica als valors de l’ESS, aquest nou bloc, que tindrà igualment lloc a les aules de Gornal Activa, aborda una formació pràctica i de major aprofundiment.

Programa Consolidant l’ESS a L’Hospitalet
A més dels aspectes purament formatius, el programa Consolidant l’Economia Social i Solidària a L’Hospitalet acompanya els projectes de l’ESS durant la seva creació, creixement i fins a la seva consolidació. De fet, el principal eix del programa és l’assessorament: acompanyament personalitzat i tutories in-company de caràcter gratuït a les entitats de la ciutat.
L’assessorament individualitzat es desplega en dues línies diferents: d’una banda, la millora i enfortiment empresarial i la implantació de TIC i plans de comunicació; de l’altra, la creació de nous productes, l’accés a nous mercats i la internacionalització.

L’economia social, un sector estratègic
El programa se suma a les altres accions empreses per l’Ajuntament en aquest camp en els darrers anys. L’Hospitalet és ciutat adherida al programa Municipi Cooperatiu i la promoció de l’economia social és un dels objectius estratègics del PAM 2016-2019, contemplada com a via emergent del desenvolupament econòmic local. L’any 2017 l’Ajuntament ja va portar a terme el programa d’Impuls a l’Economia Social i Solidària, adreçat a cooperatives, persones emprenedores, assessories i personal tècnic municipal,  amb l’objectiu de fer visibles i posar en valor els actors i les iniciatives d’aquesta forma d’economia.
L’Ajuntament té en marxa iniciatives en l’àmbit educatiu que aposten pel model cooperatiu com a filosofia empresarial i, igualment, difon aquest model entre els emprenedors que passen pels itineraris formatius de Gornal Activa.

Per a més informació sobre el projecte es pot contactar amb el personal tècnic de la Regidoria de Turisme i Desenvolupament Econòmic al telèfon 93 403 60 23.
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)