Notícies

Detall notícia

03/03/2023
Formació
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Els projectes Nexe Tecnologia i Inserdones inicien programació de cursos

Les formacions s’inclouen en el projecte “L’H amb el treball digne”, cofinançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic
Veure imatge de Els projectes Nexe Tecnologia i Inserdones inicien programació de cursos (nova finestra)

Els projectes Nexe Tecnologia i Inserdones engeguen una programació de tretze cursos fins a final d’abril amb 373 hores de formació en dos àmbits principals: noves tecnologies i competències personals i ocupacionals.

S’hi inclouen cursos d’introducció a les TIC, de preparació per a l’examen Actic, de tràmits web i certificats digitals, del paquet d’Office i de competències com la presa de decisions, les habilitats comunicatives, l’autoconfiança o la gestió de les emocions.

Les formacions s’inclouen en el programa “L’H amb el treball digne”, cofinançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet, amb l’objectiu de crear ocupació digna i de qualitat establint mesures específiques per als col·lectius més vulnerables, tal com recull el Pacte de Ciutat.

Les persones interessades poden sol·licitar més informació a programes@l-h.cat.


Nexe Tecnologia i Inserdones, formació a col·lectius vulnerables

El programa Nexe Tecnologia, impulsat pel Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic, ofereix formació destinada a persones en situació d’atur. El programa els proporciona orientació laboral i formació en competències dins les noves tecnologies amb l’objectiu de reduir la bretxa digital.

Inserdones, impulsat també pel Pacte i l’AMB, té com a objectiu contribuir a la millora de l’ocupabilitat i la inserció sociolaboral de dones d’entre 30 i 65 anys amb càrregues familiars. Aquest projecte incorpora mesures de conciliació i vetlla per la igualtat d’oportunitats dins la formació i la qualificació professional.

Inserdones es va iniciar el 2018 i des de llavors hi han participat més de 300 dones, que han obtingut una inserció laboral del 40 %, un alt nivell de satisfacció de les usuàries i més de 1.500 hores de formació en TIC, atenció a persones dependents en institucions socials, cuina i logística.

El Pacte Local per a l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet, amb més de vint anys d’història i renovat el desembre de 2020, està signat per l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT), Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL) i la Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC).

Àrea de Promoció Econòmica i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal