Notícies

Detall notícia

18/10/2022
Formació
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Els alumnes de la Casa d’oficis d’hostaleria fan el tradicional dinar amb les seves famílies

El projecte acull 24 joves de la zona nord de L’Hospitalet que es formen i treballen durant un any al Centre de Formació d’Hostaleria
Veure imatge de Els alumnes de la Casa d’oficis d’hostaleria fan el tradicional dinar amb les seves famílies (nova finestra)

Avui els alumnes del projecte Casa d’oficis d’hostaleria han fet el tradicional dinar de final de curs amb les seves famílies acompanyats de José Antonio Alcaide, regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament, al restaurant del Centre Municipal de Formació i Ocupació de L’Hospitalet (CEMFO). Com és habitual, el menú ha estat elaborat i servit pels mateixos alumnes per donar visibilitat i posar en valor el seu aprenentatge durant el curs.

El projecte Casa d’oficis d’hostaleria acull 24 joves menors de 30 anys que es formen i treballen durant un any al Centre de Formació d’Hostaleria en diferents especialitats professionals relacionades amb l’hostaleria i el turisme: cuina, servei de bar i restaurant i servei d’allotjament. El curs va començar el passat desembre i finalitza el 31 d’octubre.

Tots els joves procedeixen de la zona nord de la ciutat (Collblanc-la Torrassa, Pubilla Cases, la Florida i les Planes), on s’implementa el programa Treball als barris amb l’objectiu de donar un suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social.

En finalitzar la formació, deu joves del projecte s’han incorporat a graus mitjà de formació professional; cinc, en el d’Hostaleria i Turisme, i cinc més, en altres especialitats. Un d’ells s’ha incorporat al món laboral en una empresa ubicada al polígon industrial de la carretera del Mig de L’Hospitalet, mentre que la resta estan en recerca activa de feina.


Casa d’oficis d’hostaleria, un programa amb més de 20 anys de recorregut
La Casa d’oficis d’hostaleria, amb més de 20 anys d’experiència, dona suport als territoris amb necessitats de reequilibri territorial i social en el marc del programa Treball als barris, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

El programa forma part de les accions definides al Pacte de Ciutat que l’Ajuntament du a terme per generar oportunitats d’ocupació a la ciutat i fomentar la formació dels joves en el sector de l’hostaleria i el turisme gastronòmic, amb un gran pes en l’economia local.

El Centre de Formació d’Hostaleria és un projecte municipal per a la formació professional, la inserció laboral i la dinamització econòmica en el sector de l’hostaleria a L’Hospitalet que ha format més de 3.000 ciutadans amb cursos adreçats a joves sense qualificació, persones en recerca d’ocupació i treballadors en actiu amb necessitats de reciclatge.

Desenvolupa accions de formació per a l’ocupació i de formació contínua amb certificat de professionalitat en els àmbits de la restauració, servei de restaurant i bar, gestió i qualitat d’establiments d’hostaleria i manipulació d’aliments.

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal