Notícies

Detall notícia

05/02/2020
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Un de cada tres participants en programes de formació ocupacional de L’Hospitalet aconsegueix feina el 2019

El Centre Municipal de Formació i Ocupació (CEMFO) de L’Hospitalet tanca l’exercici 2019 havent format a més de 1.100 persones i ajudat en la inserció a 394 d’aquestes.
Veure imatge de Un de cada tres participants en programes de formació ocupacional de L’Hospitalet aconsegueix feina el 2019 (nova finestra)
L’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social ja ha fet públiques les xifres dels resultats de les accions de formació ocupacional durant l’any 2019, desenvolupades al CEMFO (Centre Municipal de Formació i Ocupació).

En conjunt, els més de 20 programes que s’han dut a terme durant l’any han donat com a resultat principal la següent dada: més de 1.100 persones han  passat pels cursos de formació ocupacional i, d’aquestes, 394 han aconseguit una feina, és a dir, aproximadament un de cada tres participants (35,79%).

Amb aquests cursos, els participants adquireixen, d’una banda, algunes habilitats personals que faciliten la seva bona integració en l’entorn laboral, com ara el treball en equip, la iniciativa, la relació interpersonal, etc. Amb aquestes competències transversals també desenvolupen un perfil laboral propi.

D’altra banda, la formació també s’ocupa de les habilitats tècniques; competències diferents per a cada professió que normalment s'adquireixen realitzant un aprenentatge específic. Els més de 20 programes duts a terme el 2019 agrupen un ventall molt ampli d’accions adequades als nivells i perfils de les persones participants, i es treballa per donar una formació de qualitat, noves oportunitats laborals i capacitació professional a les persones en atur.

Aquestes formacions tècniques s’ofereixen en sectors que l’Ajuntament està impulsant com a estratègics, com el turisme, on actualment hi ha 1.125 persones més treballant que fa 5 anys, o el Districte cultural, on al 2019 ja hi havia 1.200 treballadors més a la ciutat respecte a les mateixes dades anuals citades, portant a terme programes de formació ocupacional en aquests sectors, com ara la Casa d’Oficis, amb tres tipus de formacions: restaurant, cuina i sala, i amb una durada de tot un any, assolint una inserció de 58.3%; i L’H play, enfocat clarament a la preparació professional i inserció laboral de joves en el sector de les indústries culturals i creatives, aconseguint una inserció laboral del 68,4% dels participants.

Els programes especialment orientats a les persones amb dificultats d’accés al món del treball, també han sigut una aposta clara de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, i han prioritzat la participació de determinats col·lectius vulnerables: dones, dones amb càrregues familiars, joves, aturats de més de 45 anys, desocupats majors de 55 anys, etc. En aquest sentit, destaquem l'èxit del programa Inserdona, que ha nascut del Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic 2016-2019, del que formen part l’Ajuntament, UGT, CCOO i AEBALL. Aquest programa és la primera vegada que es fa i vol donar resposta a les condicions especials que han d'afrontar les dones de mitjana edat per sostenir les seves carreres professionals dins el mercat laboral ordinari. De 43 dones participants, 29 han aconseguit feina (67,4%).

Aquests programes i accions, s’emmarquen dins l’estratègia que l’Ajuntament està duent a terme per seguir fomentant l’ocupació de qualitat a la ciutat, a través de programes de formació ocupacional que millorin l’ocupabilitat dels ciutadans.
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)