Notícies

Detall notícia

06/02/2020
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Gornal Activa s’enforteix com a referent en accions de suport a les empreses

Els resultats de l’any 2019 corroboren que les empreses de L’Hospitalet veuen en Gornal Activa un actor de referència que col·labora a millorar la seva competitivitat.
Veure imatge de Gornal Activa (nova finestra)
La tasca de suport a l’empresa que fa l’Ajuntament de L’Hospitalet, per mitjà de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, ha convertit Gornal Activa en un referent sòlid a través dels anys. Especialment autònoms i pimes de la ciutat recorren al catàleg de serveis gratuïts que ofereix el consistori pel que fa a accions de formació i consolidació empresarial.

Així, ara que s’han conegut els resultats de l’any 2019 en aquest àmbit, una de les dades més destacades és la del nombre de persones usuàries de les accions de formació. Un total de 652 persones, majoritàriament autònoms i pimes, han passat per les aules de Gornal Activa per millorar les seves competències en àrees tan imprescindibles com ara el màrqueting digital, la comptabilitat i la venda de productes i serveis en línia i offline.
Això suposa un 48% més que l’any 2018.
Durant l’any 2019, s’han organitzat 55 accions formatives, entre cursos, jornades i sessions, que han significat un total de 508 hores lectives, una xifra que es troba entre les més altes dels anys de funcionament del servei. La valoració dels assistents també és prou bona: en una escala de l’1 a l 10, el seu grau de satisfacció amb les sessions de formació és d’un 9,39% de mitjana.
.


Consolidació empresarial

Des de Gornal Activa, també es treballa en accions de consolidació empresarial, com ara la renovació dels plans de viabilitat, els assessoraments en comunicació corporativa i la prescripció de formacions detectades com a necessàries per competir en el mercat. En aquests camps, l’any 2019 s’han fet més de 50 accions per apujar el nivell competitiu de l’empresariat de la ciutat. Cal incloure igualment com a accions de consolidació, les ajudes a les empreses per contractar treballadors.

Amb continuïtat, Gornal Activa també ofereix als seus usuaris programes centrats especialment en la innovació, per acompanyar els empresaris en el procés de renovació permanent que exigeix el context econòmic i tecnològic. Actualment el programa de suport a la innovació és L’H Forward, del qual durant el 2019 s’han beneficiat una vintena d’empreses. Els objectius d'aquest programa són, entre d'altres, actualitzar el model de negoci i la incorporació de tecnologia i de noves tendències del sector.

Finalment, dos nous programes s’han posat en marxa el 2019, els programes de mentoring i de coaching. El mentoring és un servei d’acompanyament d’un any per part d’empresaris experts a empresaris novells, mentre que el programa de coaching és un servei per desenvolupar a fons les habilitats personals dels empresaris de L’Hospitalet.
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)