Notícies

Detall notícia

11/12/2019
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

La Casa d’Oficis d’instal•lacions tanca un nou curs oferint oportunitats als joves

La tercera edició del programa ha facilitat tant la incorporació al mercat laboral com l’accés a l’educació reglada dels alumnes.

Aquesta tarda s’ha fet entrega dels diplomes als alumnes, joves d’entre 16 i 25 anys, que han participat a la Casa Oficis d’Instal•lacions i eficiència energètica d’enguany. Es tracta de la tercera edició d’aquest programa de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social de l’Ajuntament. L’acte ha comptat amb la presència dels familiars dels alumnes i l’entrega ha tingut lloc al vestíbul de Gornal Activa. Posteriorment, s’ha ofert als familiars un recorregut acompanyat pels tallers usats durant el curs.
Durant  l’any, els alumnes han obtingut formació tècnica i han après els oficis d’instal•lador d’equips de refrigeració, d’electricista i de fontaner. Després han posat en pràctica els seus coneixements, i han desenvolupat feines reals en edificis municipals com la rehabilitació de pisos de protecció oficial i l’adequació d’instal•lacions del Complex Esportiu L’Hospitalet Nord.

Fruit d’això, el 60% dels alumnes que han completat el curs fins al final ja han aconseguit una feina amb contracte. Segons Daniel Benítez, director de la Casa d’Oficis, és molt important que durant el curs també s’hagi reforçat entre aquests joves les habilitats socials que hauran de tenir com a treballadors, és a dir, les eines actitudinals que exigeix l’entrada en el món laboral, com ara la convivència amb companys i caps, el respecte d’horaris i d’hàbits de treball, etc.

De la mateixa manera, els joves també reben un reforç en TIC, matemàtiques i llengües, tot amb una orientació pràctica. Cal destacar, en aquest sentit,  que aquest any, a més, s’ha convidat a la cloenda del curs a representants de l’IES Llobregat, que han explicat l’opció que tenen els alumnes de seguir formant-se en el seu institut en les matèries que han après a la Casa d’Oficis. Es tracta d’una excel•lent oportunitat per als joves de reincorporar-se a la formació reglada, ja que tenen una part de les assignatures convalidades en els cicles de grau mitjà de l’IES. Són joves que fins ara únicament tenen estudis acabats de l’ESO i que, en qualsevol cas, amb això no passen a obtenir el títol de cap grau, sinó que n’hauran de completar la resta d’assignatures.

La Cases d’Oficis són un programa de formació i ocupació municipal adreçat a joves de 16 a 25 anys amb el graduat de l’ESO.  Actualment té dues línies. Una està orientada al sector de l’hostaleria, amb formació en Cuina, Servei de restaurant i bar i Serveis d’allotjament; l’altra és la que avui tanca curs, en el sector de les instal•lacions i l’eficiència energètica, amb mòduls d’Electricitat i Lampisteria-Climatització. El programa dura tot l’any i inclou la formació ocupacional i un contracte d’aprenentatge de sis mesos. Les Cases d’ofici estan  subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del programa Treball als barris de suport als territoris amb necessitats d’equilibri territorial i social.
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)