Notícies

Detall notícia

24/11/2022
Nadal a L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

L’Hospitalet ha encès els llums de Nadal amb un encanteri

La ciutat il·lumina 78 carrers i 15 places amb una reducció de 92 hores d’encesa respecte a l’any anterior per a sensibilitzar sobre l’estalvi energètic
Veure imatge de L’Hospitalet ha encès els llums de Nadal amb un encanteri (nova finestra)

L’Hospitalet ha donat avui la benvinguda al Nadal amb el tradicional acte d’encesa de l’enllumenat nadalenc, a les 18 hores a la plaça de l’Ajuntament, amb la presència de l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín. 

Aquest any, L’Hospitalet s’ha convertit en la Ciutat dels Estels. A l’acte d’encesa, s’hi ha estrenat la cançó exclusiva per als infants de la ciutat titulada La ciutat dels estels, composta pel músic Manu Guix. Un tema que es va compartir prèviament a la web i a xarxes socials perquè els infants poguessin cantar-la i activar l’encanteri que ha encès els llums de Nadal de la ciutat.

La conductora de l’acte, la cantant de la ciutat Gisela Quirós, ha estat l’encarregada de presentar el videoclip de la cançó, en el qual han participat nens i nenes i diferents entitats de la ciutat. I a continuació, ha tingut lloc el videoconte La llum del cel.

Tot seguit, s’han encès els llums de l’avet, la façana i la plaça de l’Ajuntament amb la col·laboració del públic assistent i unes varetes màgiques.

I per acabar l’acte, hi ha hagut una actuació musical de Gisela Quirós amb l’Escola Municipal de Música - Centre de les Arts (EMMCA) i Els Messengers, que han interpretat les cançons La ciutat dels estels, Oh Happy Day i Last Christmas.


La màgia de Nadal a L’Hospitalet

La campanya de Nadal s’iniciarà el dia 12 de desembre amb el lema “Sent la màgia de Nadal a L’Hospitalet” per promocionar un esperit nadalenc que es viu a través de tots els sentits.

I “El comerç de L’H fa Nadal. Sent la seva màgia” serà l’eslògan utilitzat per fer promoció del comerç local, reivindicant el seu paper fonamental en aquesta època de l’any. L’Ajuntament repartirà 4.000 estrelles als comerços de la ciutat.


78 carres i 15 places il·luminades amb menys hores d’encesa
L’Ajuntament de L’Hospitalet ha tornat a col·locar un avet natural a la plaça de l’Ajuntament i un arbre a tots els barris de la ciutat: parc de la Serp (Sant Josep), plaça de les Comunitats (Sanfeliu), plaça del Mercat (Collblanc), carrer de Rafael Campalans (la Torrassa), plaça de Pius XII (Santa Eulàlia), avinguda de la Granvia de L’Hospitalet, 25 (Granvia), plaça d’Eivissa (la Florida), avinguda de Catalunya amb avinguda del Torrent (les Planes), plaça de Pubilla Cases (Pubilla Cases), plaça de la Carpa (Can Serra), plaça de la Cultura (Bellvitge) i rambla de Carmen Amaya, 26 (Gornal).

L’avet és ecològic, cultivat expressament per ser utilitzat com a ornament de Nadal i, a l’acabar el període nadalenc, es reciclarà per fer-ne compost per fertilitzar els espais verds de la ciutat.

Enguany l’Ajuntament il·lumina un total de 78 carrers i 15 places, amb més de 870 ornaments distribuïts per tots els barris. S’han mantingut tots els ornaments de l’any passat, ampliant, en molts casos, el nombre de llums i, com a novetats, destaca la il·luminació del passatge de Jaume Blanchart, al barri del Centre; el Mercat de Sant Eulàlia i el carrer de la Unió, al barri de Santa Eulàlia; el carrer del Garraf, al barri de la Florida, i el passeig de les Monges, al barri de Bellvitge. A l’avinguda de Severo Ochoa s’ha canviat la il·luminació i s’ha ampliat fins a l’avinguda del Torrent Gornal. I a la Torrassa, a causa de les obres de la plaça Espanyola que han impossibilitat la instal·lació d’ornaments, s’han distribuït pels carrers del barri.

L’Ajuntament es fa càrrec, per tercer any consecutiu, del pagament total dels llums de la ciutat, sense cap cost per part dels comerciants. Tot l’enllumenat és de llums led amb consum d’energia molt baix.

Els llums romandran encesos des d’avui, 24 de novembre, fins al 8 de gener, per tal de coincidir amb l’inici de la campanya de rebaixes i mantenir l’esperit nadalenc i acompanyar en la dinamització comercial dels carrers de la ciutat.

L’horari d’enllumenat serà de dilluns a diumenge, de 17.30 a 22 hores. La nit de Nadal i Nadal s’ampliarà fins a les dotze de la nit, i per Cap d’Any i la nit de Reis, fins a la una de la matinada. S’ha decidit retallar l’horari d’encesa respecte a altres anys com a mesura de sensibilització de l’estalvi energètic, fet que ha comportat una reducció de 92 hores de llum respecte a l’any anterior.

Àrea de Promoció Econòmica i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal