Notícies

Detall notícia

03/10/2022
Ocupació
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Treballadors acomiadats de Nissan es formen en instal·lacions solars fotovoltaiques

La formació forma part del programa Nexe tecnologia, promogut pel Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic
Veure imatge de Treballadors acomiadats de Nissan es formen en instal·lacions solars fotovoltaiques (nova finestra)

Setze persones provinents majoritàriament de l’extinta planta de Nissan a Barcelona han començat aquest setembre la formació d’instal·lacions solars fotovoltaiques. Un curs de 48 hores a l’Associació Professional d’Empresaris Instal·ladors de L’Hospitalet (APEI).

La formació forma part del programa Nexe tecnologia, promogut pel Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet, destinat a col·lectius en risc d’exclusió i  en situació d’atur, preferentment majors de 50 anys i joves menors de 30 anys. El programa els proporciona orientació laboral, formació en competències i formació en noves tecnologies o formació en  noves ocupacions o ocupacions d’alt valor afegit.

Les setze persones en la seva majoria resideixen a L’Hospitalet i van ser acomiadades per l’empresa Nissan, que va tancar les seves plantes de Catalunya, una de les quals a Barcelona, el desembre del 2021. 

Amb aquesta formació, s’impulsa l’ocupació de qualitat en un sector estratègic, com és el de les energies renovables, i a més es treballa en la reinserció laboral de col·lectius vulnerables. Una acció que forma part del pla de treball que els sindicats i la patronal van pactar per al període 2020-2023.

El Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic va ser signat el desembre de 2020 per l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT), Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL) i  la Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC). Té com a objectiu facilitar la inserció laboral a treballadors que han estat acomiadats de manera massiva, incidint en formacions d’ocupacions amb una alta demanda de llocs de treball. A més, potencia formacions i ocupacions verdes, sostenibles i en noves tecnologies.


Des de la signatura del primer Pacte Local per l’Ocupació, fa gairebé vint anys, aquesta iniciativa demostra la seva vigència com a exemple d’espai de diàleg i de concertació social, dedicat a fomentar una ocupació digna i una activitat econòmica de qualitat.

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal