Notícies

Detall notícia

10/01/2023
Ocupació
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

L’Ajuntament contracta set persones migrades que han regularitzat la seva situació amb el projecte Línia ACOL

Cofinançat pel Pacte Local per a l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC)
Veure imatge de L’Ajuntament contracta set persones migrades que han regularitzat la seva situació amb el projecte Línia ACOL (nova finestra)

A través del projecte Línia ACOL, l’Ajuntament ha contractat set persones migrades extracomunitàries com a peons de civisme i ordenances amb un contracte de 12 mesos. Són persones que es trobaven en situació administrativa irregular i que han aconseguit el permís de treball gràcies al compromís de contractació que assumeix l’Ajuntament i a l’assessorament d’entitats sense ànim de lucre en tots els tràmits.

El programa contribueix a la inserció sociolaboral d’un col·lectiu molt desprotegit i amb risc d’exclusió social. Aquesta és la primera edició que les administracions han pogut ser entitats beneficiàries. L’Ajuntament va obrir un procés per trobar candidats i va aportar 12 candidatures a la Generalitat, de les quals 11 van ser aprovades, i posteriorment  van ser presentades a Delegació del Govern per tal que se’n revisés l’expedient i es facilités un número NIE per poder procedir a la contractació. D’aquestes 11 candidatures, 7 van ser resoltes favorablement.

Per accedir al programa, cal acreditar la permanència continuada a Espanya els darrers 3 anys, els 24 darrers mesos dels quals a Catalunya. A més a més, les persones candidates han d’estar empadronades a la ciutat de L’Hospitalet i no poden tenir antecedents penals ni policials al territori espanyol o als països on hagin residit en els últims cinc anys abans de l’entrada a Espanya.

El programa té en compte la situació familiar i social i la situació de vulnerabilitat habitacional, així com altres situacions, per exemple, dones en situació de violència masclista o víctimes de tràfic d’éssers humans per explotació sexual; dones que exerceixen el treball sexual; persones joves extutelades, o persones amb diversitat funcional.

El projecte forma part del programa Treball i formació, finançat per Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que desenvolupa una política activa d’ocupació amb l’objectiu de promocionar projectes de millora de l’ocupabilitat de les persones treballadores en situació d’atur amb especial vulnerabilitat i amb dificultats per accedir al mercat laboral.

Està cofinançat també pel Pacte Local per a l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet, un dels objectius del qual és potenciar la inserció laboral de col·lectius vulnerables.

Aquest pacte, amb més de 20 anys d’història, va ser renovat el desembre de 2020, i signat per l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT), Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL) i la Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC).

Àrea de Promoció Econòmica i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal