Notícies

Detall notícia

08/11/2022
Durant l’activitat, s’han realitzat unes 180 entrevistes curtes per cobrir 30 ofertes laborals
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Més de 180 persones i 14 empreses participen en la jornada Speed Job Dating

Ocupació
Veure imatge de Més de 180 persones i 14 empreses participen en la jornada Speed Job Dating (nova finestra)

Més de 180 persones han participat avui, 8 de novembre, a la jornada Speed Job Dating, organitzada per l’Ajuntament de L’Hospitalet. Han realitzat entrevistes de feina curtes amb 14 empreses del sector de la salut i empreses relacionades (esport, alimentació, tecnologia, serveis, tercera edat, etc.).

L’acció forma part del programa Treball, talent i tecnologia (TTT) “Nova economia a L’H: apropant empreses i persones a l’era digital”, un dels dinou projectes transformadors que formen part del Pla d’actuació de mandat 2020-2030 de la Diputació de Barcelona.

L’esdeveniment ha tingut lloc a l’Hotel Porta Fira de L’Hospitalet a partir de les 9.30 hores, destinat a persones empadronades a la ciutat que busquen una oportunitat de feina, a persones interessades en accions formatives del món de la salut, a emprenedors vinculats a aquest àmbit, a estudiants d’últims cursos de grau i també a empreses de L’Hospitalet. Les empreses participants disposaven de 30 ofertes laborals per cobrir.

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha inaugurat l’acte a les 9.30 hores, en presència també del regidor de Promoció Econòmica i Turisme, José Antonio Alcaide. “A L’Hospitalet reunim tots els requisits per convertir-nos en un clúster biomèdic referent del sud d’Europa. Continuarem treballant en el projecte per generar noves oportunitats de treball i perquè a poc a poc aquest somni es faci realitat”, ha explicat Núria Marín.

A les 10 hores, s’han obert els diferents espais:

  1. Zona Speed Job Dating amb més de 180 entrevistes breus (10 o 15 minuts) entre les empreses i els participants.
  2. Zona Speed Mentoring. Tres xerrades d’experts per potenciar el perfil professional i ajudar a la recerca de feina: estratègia de marca personal, dones i tecnologia i com crear una mentalitat de canvi i creixement.
  3. Zona Show Room Tech. Exposició de material tecnològic o innovador de tres empreses de l’àmbit de la salut i empreses auxiliars.

Hi havia també un punt d’informació de l’Ajuntament de L’Hospitalet on s’han donat a conèixer els serveis de borsa de treball i del Centre Municipal de Formació per a l’Ocupació (CEMFO).

L’objectiu de la jornada, impulsada per l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme, és augmentar la inserció laboral i contribuir a la millora de l’ocupabilitat de persones en situació d’atur, ocupades i inactives cap a les ocupacions amb major demanda que requereixen competències digitals, tal com es recull al Pacte de Ciutat.


Treball digne, talent local i tecnologia per a la millora del teixit empresarial

El projecte Treball, talent i tecnologia (TTT), de la Diputació de Barcelona, s’emmarca dins del Pla de reactivació econòmica i social dels municipis de la província de Barcelona. Té com a finalitat promoure el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia.

Es fonamenta en l’impuls de la tecnologia i en l’acompanyament a la transició digital de persones, empreses i institucions cap a un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, competitiu, solidari i igualitari.

És per això que des del programa “Nova economia a L’H: apropant empreses i persones a l’era digital”, que desenvolupa l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de L’Hospitalet, s’han definit una sèrie d’accions adreçades al compliment dels objectius principals definits pel projecte TTT que, en el cas de L’Hospitalet, s’adrecen a la cadena de valor de la salut i empreses auxiliars.

L’Hospitalet disposa de 243 empreses de la cadena de valor de la salut i el benestar amb un total de 7.677 treballadors i 3.300 milions d’euros facturats.

Els darrers mesos, s’han visitat unes 30 empreses de la cadena de valor de la salut i se n’han extret una sèrie de dades quantitatives i qualitatives entre les quals destaquen les necessitats que tenen les empreses de contractació a curt termini.

Per altra banda, s’han realitzat accions d’orientació laboral i formació a més de 150 persones de la ciutat en situació de recerca o millora d’ocupació, així com amb interès de reciclatge formatiu i competencial.

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal