Notícies

Detall notícia

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp
11/04/2018
Restauració

És l'hora de la Primavera de Tapes

Les rutes gastronòmiques ja són un tret identitari de la ciutat i n’ocupen bona part del calendari anual
Veure imatge de 	És l'hora de la Primavera de Tapes (nova finestra)
Entre el 19 i el 23 d’abril, coincidint amb les Festes de Primavera, arriba la ruta primaveral que ens porta de tapes pels carrers de l’Hospitalet de Llobregat: la Primavera de Tapes. L’objectiu de la Primavera de Tapes és mostrar la gran varietat i qualitat de l’oferta gastronòmica de la ciutat.
La degustació que ofereixen els restauradors consisteix en una tapa creada per a l’ocasió, acompanyada d’una beguda, per 2,5 euros. No es tracta d’una tapa qualsevol, sinó d’elaboracions diferenciades, especialment preparades per a aquesta ruta.
Aquest any hi participen 42 establiments repartits per la geografia de l’Hospitalet, però sobretot concentrats en la zona on es desenvolupen els actes centrals de les Festes de Primavera. Durant els dies que dura la ruta, els ciutadans podran identificar els establiments participants fàcilment, ja que en el local tindran un faristol amb la imatge i nom de la tapa amb què hi participen. Com a l’edició anterior, enguany també hi participen els guanyadors de les rutes de barris de l’any 2017. L’any passat es van servir més de 33.000 tapes.
Com a novetat, a més, en aquesta edició des de l’Ajuntament s’ha instat els establiments a presentar elaboracions que siguin aptes per a persones celíaques, vegetarianes i veganes, atenent a les actuals necessitats i diversitat de consum.
La nit del dissabte 21 d’abril, des de les 20 h fins a les 24 h, la ruta es complementa puntualment amb la denominada Nit de Tapes, que té lloc a l’interior del Mercat Municipal del Centre. Els paradistes del mercat oferiran aquella nit les seves pròpies tapes en una acció que pretén donar a conèixer la qualitat dels productes frescos del mercat.

Categories i premis
La Primavera de Tapes no és només una ruta de plaer gastronòmic, sinó també un concurs on participen alhora restauradors i ciutadans. Els cellers, bars, restaurants i hotels que presenten tapa opten a diferents guardons atorgats per un jurat format per professionals del Centre de Formació d’Hostaleria, del Gremi d’Hostaleria i Alimentació i experts divulgadors de la gastronomia. Hi ha premi a la Tapa més saborosa, a la Tapa més creativa i a la Tapa de més qualitat gastronòmica. I finalment hi ha la Tapa més popular, escollida pels consumidors, una categoria que pot donar premi a qualsevol ciutadà que voti en el concurs. Per votar la Tapa més popular, només caldrà dipositar el vot en l’urna que hi haurà a cada establiment. La butlleta de votació estarà inserida en els fulletons de la ruta, que es distribuiran en els propis establiments i a diferents dependències municipals. Al finalitzar la ruta es recolliran les urnes i es procedirà al recompte de vots.
Aquest any, entre els establiments que participen a la ruta, hi ha quatre dels hotels més importants de la ciutat: l’Hotel Madanis, l’Hotel SB Plaza Europa, l’Hotel NH Collection Barcelona Tower i l’Hotel Porta Fira. Tots ells hi participaran aportant la cuina dels seus restaurants i encara una cosa més important: els premis. Sopars i nits d’hotel amb esmorzar, uns premis de luxe que eleven la categoria del concurs. Per la seva banda, el Centre de Formació d’Hostaleria també posarà el seu premi en forma de dinar degustació per a dues persones.

Tot l’any en ruta
Les rutes gastronòmiques ja ocupen bona part del calendari anual de l’Hospitalet, per la qual cosa ja no es pot parlar només de propostes puntuals sinó d’una programació estable i amb continuïtat. Les properes rutes de tapes en el calendari seran, a partir del maig, les de Sant Josep, Santa Eulàlia, Can Serra, Pubilla Cases i La Florida. Més tard, de cara al novembre, serà l’hora de la ruta A la tardor, platillos!
Anualment, també s’edita la guia L’Hospitalet tapa a tapa, que recull propostes de tapes singulars per menjar i beure com cal durant tot l’any. L’Ajuntament de L’Hospitalet promociona les rutes gastronòmiques des de l’any 2012 amb la voluntat de promocionar la gastronomia de qualitat a la ciutat i donar a conèixer la gran oferta de restauració que hi ha.
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)