Notícies

Detall notícia

29/09/2022
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

L’Hospitalet obre una convocatòria d’ajuts a la contractació

L’ajut subvenciona el 50% de la contractació a persones en situació d’atur
Ajuts a la contractacióVeure imatge de L’Hospitalet obre una convocatòria d’ajuts a la contractació (nova finestra)

Avui ha tingut lloc la jornada de presentació d’ajuts a la contractació de persones en atur a Gornal Activa amb la participació de més de 30 persones de 25 empreses. Els ajuts subvencionen el 50% de la contractació a empreses o entitats que duguin a terme l’activitat a L’Hospitalet.

Són una de les iniciatives del programa TTT (Treball, Talent i Tecnologia), dins de l’estratègia de transformació digital de la cadena de valor de la salut i empreses auxiliars, un dels dinou projectes transformadors que formen part del Pla d’actuació de mandat de la corporació 2020-2030 de la Diputació de Barcelona, dins del Pla de reactivació econòmica i social dels municipis de la província de Barcelona.

La jornada ha començat a les 9 h amb un coffee break i una benvinguda institucional, a càrrec de Juan Antonio Alcaide, regidor de Promoció Econòmica i Turisme de L’Hospitalet, i ha continuat amb la presentació dels ajuts.

Les persones contractades han d’estar en situació d’atur o de millora de l’ocupació, inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i empadronades a la ciutat amb una antiguitat mínima de sis mesos. La contractació s’ha d’haver efectuat entre l’1 d’abril i el 30 de setembre de 2022. L’import màxim d’aquesta subvenció és de 40.000 euros per a l’exercici 2022, amb un límit de 5.000 euros per persona o empresa sol·licitant.

Es pot sol·licitar l’ajut a partir de divendres, 30 de setembre, i fins al 14 d’octubre a través de la seu electrònica de l’Ajuntament. Per resoldre qualsevol dubte, cal contactar-hi mitjançant el correu electrònic programattt@l-h.cat o els telèfons 93 403 66 81 i 93 403 25 61.

Aquestes ajudes se sumen a les subvencions atorgades els últims dos anys en matèria de suport al foment i manteniment de l’activitat econòmica: 763.000 euros atorgats per reactivar els autònoms de la ciutat després de la pandèmia; 282.560 euros per a la cobertura de despeses relacionades amb l’adopció de mesures de seguretat i higiene; 57.160 euros per al foment de l’ocupació i la consolidació del teixit empresarial, comercial i social del municipi; 30.000 euros per projectes de foment de l’ocupació, i 180.000 euros per a empreses d’allotjament turístic, afectades per l’impacte econòmic provocat per les mesures de contenció de la Covid-19.


L’Hospitalet té més de 200 empreses dedicades a la salut i el benestar

L’acte també ha inclòs la presentació de l’informe Anàlisi tècnic de la cadena de valor de salut i benestar i indústria auxiliar de L’Hospitalet de Llobregat, amb Oriol Cesena, director de la consultora Focalitza, especialitzada en l’assessorament en el món del comerç urbà.

L’informe ha detectat a la ciutat 243 empreses de la cadena de valor de la salut i el benestar amb un total de 7.677 treballadors i 3.300.000 euros facturats. I després de la investigació i d’entrevistes personalitzades amb empreses i treballadors del sector, estableix una sèrie de reptes amb accions concretes per resoldre les necessitats de les empreses i les persones treballadores, com són sessions de networking, un programa formatiu i assessorament en matèria de digitalització.


Treball digne, talent local i tecnologia per a la millora del teixit empresarial

El programa TTT té com a missió promoure el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia. I, per altra banda, un dels seus objectius principals és augmentar la inserció laboral i contribuir a la millora de l’ocupabilitat de la força de treball (persones en situació d’atur, ocupades i inactives) cap a les ocupacions amb major demanda que requereixen competències digitals.

És per això que des del programa “Nova economia a L’H: apropant empreses i persones a l’era digital”, que desenvolupa l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de L’Hospitalet, s’han definit una sèrie d’accions adreçades al compliment dels objectius principals definits pel projecte TTT que, en el cas de L’Hospitalet, s’adrecen a la cadena de valor de la salut i empreses auxiliars.

Els darrers mesos, s’han visitat unes trenta empreses de la cadena de valor de la salut i se n’han extret una sèrie de dades quantitatives i qualitatives entre les quals destaquen les necessitats que tenen les empreses de contractació a curt termini.

Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal