Notícies

Detall notícia

04/12/2019
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Finalitza la 7a  edició de la Casa d’oficis d’hostaleria

Els alumnes, d’entre 16 i 25 anys, han rebut formació especialitzada en el sector i el 54% ja han trobat feina. Ahir van oferir un dinar als seus familiars i amics com a acte de cloenda.

La 7a edició de la Casa d’Oficis d’hostaleria, que ha tingut lloc durant els darrers 12 mesos, va celebrar ahir la seva fi de curs amb un dinar organitzat pels joves. L’acte es va fer al restaurant d’aplicació del Centre Municipal de Formació i Ocupació de L’Hospitalet. A la trobada, hi van assistir els familiars i amics propers dels alumnes, que van poder gaudir d’un dinar cuinat i servit d’acord amb els coneixements adquirits pels joves, d’entre 16 i 25 anys.

La Casa d’Oficis d’hostaleria és un programa de formació amb més de 20 anys de recorregut que està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del programa Treball als Barris, de suport als territoris amb necessitats de reequilibri territorial i social.

Cal destacar l’èxit d’inserció laboral aconseguit al finalitzar cada edició. En l’edició actual, hi ha participat 24 alumnes, amb un 54,1% d’inserció, arribant a aquesta xifra abans de la finalització de la formació. Set d’ells ja han aconseguit contractes a temps parcial i estan pendents d’una contractació a jornada completa. A banda, sis més tenen contractes de cap de setmana o durant esdeveniments puntuals.

Els 168 alumnes treballadors que han passat per la Casa d’Oficis d’hostaleria durant tots aquests anys han pogut especialitzar-se en les matèries de cuina, servei de restaurant i bar, i serveis de planta d’hotel, recepció i cafeteria. Tots ells han obtingut el certificat d’aprofitament de la formació.

Durant el curs d’enguany, els alumnes han ofert més de 50 serveis al restaurant d’aplicació del Centre Municipal de Formació i Ocupació de L’Hospitalet, i han participat en vuit esdeveniments de la ciutat, entre els quals el Dia d’Andalusia, el Dia de la Salut Comunitària i el Concurs de cocteleria.

L’acte de cloenda va comptar, també, amb la presència de l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i representants institucionals com la tinenta de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, Rocío Ramírez, i les regidores del districtes II, Olga Gómez, i dels districtes IV i V, Lola Ramos. 

El programa s’emmarca dins l’estratègia que l’Ajuntament està duent a terme per seguir fomentant  la formació de joves de L’Hospitalet en el sector de l’hostaleria local i el turisme gastronòmic a la ciutat.
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)