Notícies

Detall notícia

19/12/2019
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

La tercera edició de l’Escola de Bàrmans clou amb una inserció laboral del 35%

20 joves d’entre 16 i 29 anys s’han format en tècniques de cambrer especialitzades en cocteleria
Veure imatge de 	La tercera edició de l’Escola de Bàrmans clou amb una inserció laboral del 35% (nova finestra)
Finalitza la tercera edició de l’Escola de Bàrmans, un projecte d’orientació, formació i inserció laboral per a joves d’entre 16 i 29 anys de L’Hospitalet, beneficiaris de Garantia Juvenil. El seu objectiu és millorar la qualificació professional d’aquests joves, afavorir la seva incorporació al mercat laboral i incentivar el retorn al sistema  educatiu d’aquells que volen continuar formant-se.

En aquesta edició, 20 alumnes han cursat un itinerari formatiu de més de 400 hores en les que han après a desenvolupar els processos propis de l’ocupació de bàrman i han gaudit de 100 hores de pràctiques en empresa, que han permès als joves entrar en contacte amb la realitat del món laboral, completar la seva formació en un entorn de treball real i posar en pràctica els coneixements adquirits durant el curs.

El projecte de L’Escola de Bàrmans, que ha estat impulsat per l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, ha integrat accions d’orientació, visites a empreses i entorns productius diferents com per exemple la Cocteleria El Viejo Piano, el Celler d’en Pep o Tibidabo Brewing entre d’altres. A més, els alumnes també han realitzat activitats de voluntariat col•laborant amb entitats socials diferents com el Fòrum de les ciutats amb Consell de la Formació Professional, el 48h Open House o el Departament de Salut de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

Seguint els bons resultats de l’edició anterior, el projecte ha obtingut una incorporació al mercat laboral elevada donat que la meitat dels alumnes han tingut feines remunerades de manera esporàdica durant el curs de l’itinerari formatiu i un 35% dels joves finalitzen la seva formació amb un contracte de treball estable.

El projecte Escola de Bàrmans, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, forma part de les activitats que promou el Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, com un projecte singular en una especialitat professional de prestigi i qualitat, com és la cocteleria dintre del sector de l’hostaleria i el turisme, un dels més dinàmics a la ciutat.
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)