Notícies

Detall notícia

07/06/2019
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Una jornada per reflexionar sobre la nova industria a L’Hospitalet

EL PROJECTE OCUPAL’H PROMOU LA INDUSTRIA 4.0
El proppassat 4 de juny es va celebrar la jornada “La nova industria a L’Hospitalet: reptes i oportunitats pel canvi”, organitzada per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament en el marc del programa Ocupal’H, on es va reflexionar i donar visibilitat a les necessitats i experiències de la indústria 4.0  i de la nova indústria a la ciutat. La jornada es va desenvolupar en dues sessions; la sessió del matí, celebrada a Torre Barrina sota el lema “Innovació tecnològica i formativa: és tota la ciutat qui canvia”, va incloure una conferència de Roger Font del centre tecnològic Eurecat, que va dissertar sobre les característiques de la nova revolució tecnològica en la que esta immers el mon actual. A continuació, una taula rodona sobre la formació com a eina de canvi, on centres formatius van mostrar diferents experiències educatives en l’àmbit tecnològic adreçades a diversos col•lectius, i un diàleg amb els responsables de formació professional dels sindicats UGT i CC OO, que van posar l’accent en la repercussió sobre les condicions de treball i l’ocupació de les noves tecnologies i la necessitat de la concertació social per a fer una adaptació inclusiva i socialment justa als canvis que s’introdueixen a la societat i el mon productiu. Per acabar, varies entitats del tercer sector van presentar experiències d’inclusió social relacionades amb l’ús de les tecnologies digitals.

A la tarda, al centre Gornal Activa, es va celebrar la sessió sota el títol “Innovació empresarial: el futur es construeix ara” adreçada a debatre l‘impacte sobre el teixit productiu i els reptes que han d’assumir les empreses. Carles Rivera, director del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana i Jose Manuel Jimenez, de The Innovative Hub, van dissertar sobre l’actualitat i el futur inmediat de nova industria al territori i els nous espais d’innovació i creació. En col•laboració amb l’Associació Empresarial de l’Hospitalet, diferents empreses innovadores van presentar les seves experiències en els camps de la digitalització, la robòtica, la realitat virtual i el disseny i fabricació 3D.
L’acte el va cloure Francesc Bellver, Tinent d’Alcaldia de Promoció Econòmica i Ocupació”, qui va destacar els esforços de les institucions publiques, del sector empresarial i dels diferents agents socials per donar resposta a als reptes i oportunitats que la nova revolució industrial presenta a la ciutadania i l’economia de la ciutat.

Projecte Ocupal’H, La Nova Indústria a l’Hospitalet, està subvencionat per de la Diputació de Barcelona i te per objectiu millorar la ocupabilitat de les persones a través d’una formació tecnològica que els capaciti per la realitat actual i futura de les empreses que formen la nova indústria de l’Hospitale, i acompanyar a empreses de logística, arts gràfiques iTIC de l’Hospitalet per afavorir el  seu trànsit cap a la Industria 4.0, dins d‘una visió estratègica del territori.
Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal