Notícies

Detall notícia

07/02/2023
Promoció Econòmica
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

S’inicia un servei d’orientació laboral per a majors de 60 anys

Dins del projecte “L’H amb el treball digne”, finançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en col·laboració amb el Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic
Veure imatge de S’inicia un servei d’orientació laboral per a majors de 60 anys (nova finestra)

L’Ajuntament engega un nou servei d’orientació laboral per a persones majors de 60 anys en cerca de feina, amb l’objectiu d’assessorar-les laboralment per tal que puguin continuar dins del mercat laboral, cotitzant fins que arribi el moment de la seva jubilació. 

S’emmarca en el projecte “L’H amb el treball digne”, finançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en col·laboració amb el Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet.

El servei ofereix orientació, formació i inserció mitjançant la realització d’itineraris personalitzats en funció de les necessitats, competències i disponibilitat. Inclou una tutoria personalitzada i treball en grups amb la finalitat de potenciar les xarxes de contactes i afavorir tant la recerca de feina com el desenvolupament de la trajectòria professional.

El programa segueix els objectius del Pla d’actuació municipal, que estableix l’aposta per una ciutat socialment justa i equitativa, que actuï prioritàriament per combatre les desigualtats. Una ciutat d’oportunitats per a tothom, que vetlli per la inserció laboral amb especial atenció als perfils més vulnerables.

L’Hospitalet va tancar el 2022 amb 3.818 persones aturades majors de 55 anys. Tot i que la tendència és a la baixa, és la franja d’edat amb la taxa d’atur més alta (17,25%).

El projecte estarà actiu fins a finals del mes de maig. Les persones interessades poden inscriure’s en aquest formulari web.


El Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic, més de vint anys d’història

El Pacte Local va ser renovat el desembre de 2020 per l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT), Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL) i  la Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Pimec).

Des de la signatura del primer Pacte Local per l’Ocupació, fa gairebé vint anys, aquesta iniciativa demostra la seva vigència com a exemple d’espai de diàleg i de concertació social, dedicat a fomentar una ocupació digna i una activitat econòmica de qualitat.

Àrea de Promoció Econòmica i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal