Notícies

Detall notícia

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp
06/03/2013
Ocupació

L’Hospitalet dóna la benvinguda als experts europeus que participen en el projecte INKAS

Veure imatge de L’Hospitalet dóna la benvinguda als experts europeus que participen en el projecte INKAS  (nova finestra)
L’Ajuntament de L’Hospitalet, a través de l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació, acull durant els dies 6 i 7 de març 30 delegats europeus de països com Grècia, Països Baixos, Itàlia, Hongria i Bulgària, per participar en el seminari del projecte europeu INKAS.

Aquest projecte, emmarcat en el programa Leonardo da Vinci de la Comissió Europea, està dirigit per l’Institut de Ciències del Treball de la Universitat del Rhur, a Alemanya, i s’enfoca a la recerca de la millora de l’ocupabilitat i les possibilitats de desenvolupament professional posterior de les persones que són beneficiàries d’un contracte de treball subsidiat o bonificat amb fons públics destinats al foment de l’ocupació.

L’INKAS està basat en un mètode d’avaluació de competències professionals que ja es fa servir als Països Baixos (Lohnwertmethode, LWM), és a dir, un mètode per determinar el valor del salari, o l’ajust resultant entre les competències professionals dels treballadors i els requeriments del lloc de treball. El projecte pretén portar a terme una experimentació pilot d’aquesta eina a altres països socis per valorar-ne la transferibilitat, prèviament a una anàlisi detallada del context econòmic i del mercat laboral de cada país.

El tinent d’alcalde de l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació, José Maria Garcia Mompel, ha donat la benvinguda als assistents del seminari i ha destacat la importància de tenir sessions de treball com aquesta a la ciutat, ja que L’Hospitalet viu un canvi de model productiu adreçat al sector de serveis i una transformació econòmica que posiciona la ciutat en l’àmbit metropolità i de Catalunya. García Mompel els ha desitjat un bon seminari i una estada agradable a la ciutat, a la qual espera que retornin en propers projectes.
Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació
Carretera del Mig, 85-87 (Sortida 15 Ronda de Dalt) - 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Carrer de Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)