Els alumnes del Programa de Formació i Inserció (PFI) d’hostaleria han iniciat avui les pràctiques en el Restaurant d’aplicació del Centre de Formació d’Hostaleria. El curs, que es va iniciar el passat 9 de desembre, està formant a 20 joves en les especialitats d’Auxiliar de cuina i càtering i Auxiliar de cuina i serveis de Restauració. Degut a la crisi sanitària de la Covid-19, la formació s’ha adaptat i inclourà tècniques i nocions relacionades amb el menjar per emportar.
Els serveis que s’estan oferint al Restaurant d’aplicació del Centre de Formació d’Hostaleria també s’han adaptat a les mesures de seguretat i prevenció davant la Covid-19. El restaurant, que romandrà obert als treballadors del consistori en l’horari permès al sector de l’hostaleria, oferirà dinars de 14h a 16:30h tal com indica la normativa, i oferirà als comensals un cop al més l’opció de menjar per emportar.
Cal destacar que per accedir al restaurant serà obligatori l’ús de mascaretes així com el control de temperatura i l’aplicació de gel hidroalcohòlic. Pel que fa a la capacitat del restaurant, només se’n podrà fer ús d’un terç del menjador oferint servei a un total de 10-12 comensals. Les taules es distribuiran en 3 o 4 persones i amb una separació de 1.5 metres com a mínim.
Els PFI són uns programes de Formació i Inserció per a menors de 21 anys que no han assolit el graduat en la ESO que permet als joves tenir una nova oportunitat per retornar al sistema educatiu o accedir al mercat laboral.
Els joves que estan realitzant el programa, gaudiran de 1.000 hores de formació teoricopràctiques que es duran a terme al llarg dels 8 mesos que dura el curs. A més, la formació compta amb un mòdul de Formació en el Centre de Treball de 180 hores que es desenvolupa en dues fases. La primera fase de pràctiques, que s’ha iniciat avui i finalitzarà el 20 de maig, té lloc al Restaurant d’aplicació del Centre de Formació d’Hostaleria i consta de 100 hores oferint serveis de menjador dos dies a la setmana (dimarts i dijous). D’altra banda, la segona fase de pràctiques, que tindrà una durada de 80 hores, s’iniciarà al juliol i es realitzarà en restaurants i hotels de la ciutat si el context de la pandèmia ho permet.
El Centre de Formació d’Hostaleria, des del seu inici, ha format més de 3.000 alumnes amb cursos adreçats a joves sense qualificació, persones en recerca d’ocupació i treballadors en actiu amb necessitats de reciclatge.
El programa s’emmarca dins l’estratègia definida al Pacte de Ciutat que l’Ajuntament està duent a terme per seguir fomentant la formació de joves de L’Hospitalet en el sector de l’hostaleria local i el turisme gastronòmic a la ciutat.